Logga in

Logga in på ACE Academy

Nytt lösenord

För att byta lösenord krävs en adminkod. Om du byter lösenord kommer lösenordet bytas för alla som har tillgång till kontot.

Byt lösenord

Fel admin kod

Det nya lösenordet måste vara längre än 8 tecken

Användaren är inte behörig

Telia Ace
Välkommen till våra event och webbinarier

Även om det är roligt att utveckla lösningar så är det i mötet med kunderna vi verkligen hämtar energi, och vi hoppas att ni tycker att det är lika inspirerande att möta oss. Här hittar du information om när, var och hur!

Inspirationsevent
Ace roadshow våren 2019
Roliga saker ska man göra fler gånger. Därför följer vi upp succén, packar om väskorna och ger oss ut på vår nordiska turné. Hoppas du har möjlighet att träffa oss!
Anmäl dig här
Köpenhamn 7 maj kl.9-12 Hotel Bella Sky
Sundsvall 9 maj kl. 12-15.30, Quality Hotel
Malmö 15 maj kl. 12-15.30, Clarion Hotel & Congress
Stockholm 20 maj kl.12-15.30, Telias kontor i Solna
Helsingfors 3 juni kl.12-16, Telias kontor
Oslo 4 juni kl.12-15.30, Radisson Blu Plaza Hotel
EVENTET ÄR KOSTNADEFRITT. VI BJUDER PÅ ENKLARE LUNCH/FRUKOST.
EVENTET I KÖPENHAMN OCH HELSINGFORS ÄR PÅ ENGELSKA.
Läs mer om eventet
Årets program - making conversations flow
  • Trender och framtid - vi spanar på det senaste inom kundmötet och vilka trender vi tror har mest påverkan på framtidens kundmöte.
  • Nyheter i Telia ACE - vad har hänt sedan sist? Vi bjuder på många nya spännande funktioner för ett bättre kundmöte.
  • Den smarta arbetsplatsen - smarta verktyg som frigör tid för annat i kunddialogen.
  • Kundcases och best practice - hur gör andra? Ni får ta del av spännande exempel på  hur andra har gjort för att få nöjdare kunder och effektivare verksamhet.
  • Telia ACE roadmap - vad är på gång? Vi berättar om kommande funktioner och satsningsområden.
  • Kundmötet online - hur möter vi kunderna online och får en sömlös upplevelse genom kanaler? Lyssna på våra experter som delar med sig av best practice i hur du designar din kundingång online.
  • Conversational AI - hur påverkar Artificiell intelligens våra kundmöten? Vi berättar om vår syn den nya tekniken och vilka möjligheter den ger.
Några av våra talare
FREDRIK LEMMING
MODERATOR
Fredrik har arbetat med kundupplevelser och mötet mellan kunder och företag i över 18 år. Han är en flitigt anlitad talare inom ormrådet customer experience och moderator på årets roadshow.
MATHIAS JOHANSSON
HEAD OF AI AND AUTOMATION CUSTOMER MEETING, Telia
Mathias har arbetat med tal-igenkänning och tolkning av naturligt språk sedan början av 2000, två teknikområden som är centrala inom Artificiell intelligens för kundmötet.
CHARLOTTA ENGSTRÖM
CONVERSATIONAL DESIGNER, Telia
Charlotta arbetar som Conversational Designer. Hon är expert inom design och implementation av chatt- och talbottar. Hon utbildar även Telias kunder inom området.
JONAS FOGELBERG
CUSTOMER EXPERIENCE CONSULTANT, Telia
Jonas har en mångårig erfarenhet inom kundserviceområdet och delar med sig av best practice både ut verksamhets- och teknikperspektiv.
HANS NAHRINGBAUER
PRODUCT MANAGER TELIA ACE
Hans är produktchef för Telia ACE och har varit med från starten. Han har arbetat med produktutveckling och teknikinnovation inom kundserviceområdet i snart 20 år.
EMMA BERGLUND
PROJECT MANAGER, Telia
Emma har en lång erfarenhet av kundservice och hjälper Telias kunder med design och implementation av chattbottar och support online. Hon håller workshops och utbildar inom området.
BEATA NYLEN
HEAD OF CONVERSATIONAL SOLUTIONS AND ANALYTICS, Telia
Beata har en bakgrund inom olika start-ups i IT-branschen med fokus på talteknologi och virtuella assistenter. Sedan ett par år jobbar hon som ledare på Telia och driver tillsammans med kollegor nya erbjudanden och innovation inom kundmötet.
"Intressanta ämnen som är högaktuella för oss. Gav många bra idéer."
"Godt at se nogle af de nye teknologier i brug"
"Väldigt bra talare, relevanta lösningar för kunderna i rummet. Stark struktur och väldigt trevligt event att gå på generellt sett."
Kommentarer från kunder som deltog på roadshow 2018
Boka Demo

Visst, vi kan beskriva de olika delarna av systemet och berätta om värdet de kan tillföra er organisation. Men det är först när du ser det med egna ögon som du får en full förståelse för vilka möjligheter som finns. Hör av dig till oss och boka en demo så tar vi dig med på en guidad tur av Telia ACE.

Boka demo