Logga in

Logga in på ACE Academy

Nytt lösenord

För att byta lösenord krävs en adminkod. Om du byter lösenord kommer lösenordet bytas för alla som har tillgång till kontot.

Byt lösenord

Fel admin kod

Det nya lösenordet måste vara längre än 8 tecken

Användaren är inte behörig

Paketerad proffskunskap

ACE Academy erbjuder både korta, koncisa videoutbildningar och strategiska heldagsworkshops med våra experter. Målet är att alla användare snabbt ska bli trygga med de olika verktygen, att ni ska kunna optimera ACE för er verksamhet och lägga grunden till framtidens framgångsrika kundmöte.

"Vi uppskattade att det var en praktisk utbildning där vi fick hjälp att se hur vi kan
använda systemet för att skapa affärsnytta.
Sammanfattningsvis var utbildningen med Hannes super!"
Lars Harling, Driftskoordinator på LB Forsikring, efter en av våra business workshops
Om ACE Academy

För att ni ska få ut det mesta av Telia ACE har vi skapat en portfölj med erbjudanden inom utbildning och affärsutveckling med syfte att växla ut den största möjliga nyttan av våra verktyg för just er verksamhet. ACE Academy rymmer både korta informationsfilmer med snabba svar på vanliga frågor och workshops med våra experter där vi tillsammans utforskar systemets möjligheter utifrån era unika förutsättningar.
Kombinera dem gärna.

Alla delar av vårt utbildningserbjudande tar avstamp i användarens vardag och i vår kunskap om etablerad best practice.

ACE Tutorials - Just in time training

Den som har en specifik fråga ska kunna få ett väldigt specifikt svar – utan att behöva vänta. Pedagogiska informationsfilmer underlättar exempelvis vid onboarding av nya medarbetare och vid ”sällanuppgifter” som utförs någon eller ett par gånger om året och därmed inte kodas i användarens långtidsminne. Vi har valt ut de vanligast förekommande frågorna och filmerna är scenariebaserade för optimerad kunskapsöverföring.

Med ACE Tutorials hittar en medarbetare snabbt svar på sin fråga utan att behöva störa kollegor eller bläddra igenom en manual. Filmerna finns alltid tillgängliga när de behövs och är designade av experter med stenkoll på hur verktygen används.

Här nedan ser du en film som handlar om chattfunktionen och som bokstavligen hjälper den som är ny på jobbet i gång på en minut. I vår portfölj med instruktionsfilmer finns ytterligare ett trettiotal filmer som ni kan testa gratis i en vecka.

Sugen på mer?

Testa innehållet i alla våra videotutorials kostnadsfritt i en vecka.

ja tack
Ace strategy - business workshops

För att få ut det mesta av verktygen behöver organisationen både ha kompetenta användare och förstå det bakomliggande flödet av affärshändelser. Som ny kund är det smart att starta med en Business Workshop för att lära känna systemet, för att sätta upp och konfigurera utifrån just era verksamhetsbehov. Många av de som varit kund hos oss länge väljer också att genomföra en workshop varje eller vartannat år i affärsutvecklingssyfte, för att vässa arbetssätten utifrån senaste best practice inom det smarta kundmötet.

 

våra expertledda workshops
ACE Coach Workshop
Genom att optimera användandet av ACE Admin och Coach går det ofta att effektivisera på olika sätt. Det kan exempelvis gå att förbättra svarstiderna genom att ändra reglerna för samtalsstyrning.

Rätt system konfigurerat för verksamheten

Telia ACE Admin och Coach är administrationsverktyg som är enkla att använda. Men det finns också en underliggande komplexitet som gör det möjligt att optimera systemet utifrån varje verksamhets affärsmål och förutsättningar. Den som arbetar aktivt i verktygen har också god nytta av att lyfta på huven och exempelvis få en förståelse för hur en ändrad inställning kan påverka den statistik som ramlar ut i rapporterna. Efter workshopen får ni tillgång till digital dokumentation, baserad på era verksamhetsmål och arbetssätt, som sammanfattar workshopen och ger bra stöd i ert arbete framåt.

Det här gör vi under workshopen:
 • Går igenom begrepp och inställningar i systemet
 • Föreslår systemkonfigurationen utifrån er verksamhet
 • Synliggör flödet av affärshändelser systemet
 • Rekommenderar arbetssätt utifrån best practice
En dag som passar er
6-8 timmar
På plats i era lokaler eller över Skype
För teamledare och administratörer
Jag vill veta mer
ACE analytics workshop
Statistik hjälper oss att se om vi når våra mål. Genomtänkta mätetal hjälper oss att styra i rätt riktning. Mål som sätts utifrån korrekta data leder till beteenden som lyfter kvalitén i kundmötet.
Rätt rapport till rätt person i rätt tid

Telia ACE är en guldgruva som innehåller en nästintill oändlig mängd information om kundmötet. Genom att utforska siffrorna på djupet med ACE Report skapar ni förutsättningar att designa den optimala kundupplevelsen och att göra det till rätt kostnad. När vi tittar på siffrorna från rätt vinkel, och sorterar datan utifrån förutsättningarna i er verksamhet, utkristalliseras detaljer som inte syns vid en första anblick. Efter workshopen får ni tillgång till digital dokumentation, baserad på era verksamhetsmål och siffror, som sammanfattar workshopen och ger bra stöd i ert arbete framåt.

Det här gör vi under workshopen:
 • Går igenom statistiska begrepp och parametrar i ACE
 • Genomgång och övning i ACE Report
 • Hantera rapporter i ACE Report
 • Rekommenderar arbetssätt utifrån verksamhetsmål och best practice
 • Tar fram och konfigurerar rapporter för att följa upp era KPI:er
En dag som passar er
6-8 timmar
På plats i era lokaler
Ansvariga för statistik, analys och uppföljning
Jag vill veta mer
ACE WFM Workshop
En fungerande centraliserad bemanningsplanering kan användas för att leverera bättre service till kunderna, öka lönsamheten och för att skapa en bättre arbetsmiljö för medarbetarna.

Rätt person på rätt plats i rätt tid

Rätt bemanning är avgörande för att optimera kostnader och leverera rätt service, och ett bra verktyg för bemanningsplanering är centralt för en väl fungerande kundtjänst. Men ett verktyg är bara så smart som de människor som sitter vid spakarna.

Vi erbjuder fördjupad utbildning inom bemanningsplanering i tre olika paketeringar: 1. för uppdaterade funktioner i verktyget, 2. för nya användare och 3. för verksamhetsutveckling med bemanningsplaneringsverktyg. Varje workshop anpassas efter era unika behov. Våra expertkonsulter har mångårig erfarenhet från flera av Nordens största kundtjänster och kan gå igenom systemet utifrån hur det ser ut hos er.

Det här gör vi i ACE WFM Workshop - Ny modul:
 • Genomgång av ny funktionalitet*
 • Hands-on träning i ny modul
 • Förslag på anpassade arbetssätt utifrån best practice
 • Långsiktigt användande och underhåll

*) Till exempel Shift trader, Vacation planner, Real time adherence som inte kräver ny integration

Det här gör vi i ACE WFM Workshop - Ny användare:
 • Genomgång av systemets funktioner
 • Genomlysning av aktuella arbetssätt
 • Hands-on träning med verktyget i er miljö
 • Rekommenderade tilläggsmoduler och nästa steg (vid behov)
Det här gör vi i ACE WFM Workshop - Verksamhetsutveckling:
 • Kartläggning av aktuell situation (intervjuer)
 • Genomlysning av nuvarande arbetssätt
 • Genomgång av best practice
 • Förslag på anpassning och utveckling
när det passar er
En till fyra dagar
På plats hos er och/eller över Skype
För teamledare, administratörer och verksamhet
Jag vill veta mer
Träffa våra experter

Alla våra utbildare har lång erfarenhet och tar med sig sin kunskap om best practice till alla utbildningstillfällen. Utbildningarna sträcker sig bortom funktionalitet och kommandon och vi utforskar systemet i relation till er verksamhet och hur det kan användas för att exempelvis öka lönsamheten och underlätta styrning.

 

Jutta Billström

”Som analytiker gillar jag att använda siffror för att göra världen begriplig för våra kunder. Ofta möter jag kunder som har en känsla för att saker är på det ena eller andra sättet, men det är först när de får siffrorna svart på vitt som det blir enkelt att agera på kunskapen.”

Hannes Jansson

”Målet är att bemanna med så stor precision som möjligt, och det uppnår man genom att samla in och analysera all tillgänglig system- och verksamhetsdata. Tillsammans med våra kunder utforskar jag vilka krav som finns på bemanning och väntetider och analyserar dem i relation till kundernas beteenden.”

Monika Olsson

”Under årens lopp har jag träffat många kunder och satt mig in i deras verksamhet. Jag ser snabbt om kunskap behöver fyllas på eller om det finns möjligheter att effektivisera.  Det är lika roligt att möta kunder som är helt nya i ACE som det är att göra en uppföljning några år efter införandet och se om det går att jobba ännu smartare.”